Vorige week de eerste 5 tips om jouw gezonde huid te laten stralen. Een gezonde huid is een reflectie van jouw levensstijl, door soms kleine dingen te veranderen kan je huid er echt op vooruitgaan. Hieronder de laatste 5 voor een optimaal gezonde huid. #shine

  • 6. ZON

Heerlijk toch, het zonnetje op je gezicht! Voor de vitamine D aanmaak is de zon zeker van groot belang en met 15 minuten per dag maak je hier al voldoende van aan. Het is dus geen excuus om heel de dag in de zon te liggen hiervoor. Denk sowieso eens goed na of je wel heel de dag wilt zonnen, hoeveel is jouw bruine teint je waard? 80% van de huidveroudering is namelijk te wijten aan blootstelling aan de zon en wist je dat 1 op de 5 Nederlanders huidkanker heeft? Een dagelijkse factor is dus een must. In de winter het liefst een dagelijkse SPF (sun protection factor) op het gezicht en hals tussen de 15 en 30.

Een ideaal product is bijvoorbeeld de Hydra Finish van Guinot, deze hardloper egaliseert, hydrateert, geeft een klein kleurtje en bevat een SPF 15. In de zomermaanden en op de wintersport is het advies een SPF tussen de 30 en 50, dit is geheel huidtype afhankelijk.

Heb je snel last van pigmentvlekken? Dan is de Guinot Newhite Brightening UV Shield SPF50 perfect voor jou, hij egaliseert, hydrateert en de vitamine C neutraliseert en werkt preventief tegen de pigmentatie.

  • 7. SPORT

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Het klinkt misschien raar maar zelfs door te sporten verbeter je de huidconditie. Tijdens het sporten gebeurt er van alles in je lichaam, spieren worden aan het werk gezet, je ademhaling versnelt, het transpireren begint en je vetverbranding komt op gang. Als we daar wat dieper op in gaan wordt dus de bloedcirculatie verbeterd, de afvalstoffen worden afgevoerd en voedingsstoffen worden beter opgenomen. Dit geldt voor je hele lichaam en al je organen, dus ook voor je huid. Door regelmatig te sporten en een goede conditie te kweken, zorg je er voor dat je huid ook in een betere conditie blijft, denk hierbij ook aan de collageen productie. Een optimale collageen productie, betekend minder rimpels, wie wil dat nou niet?!

Een tip is wel om met een schone huid te gaan sporten, door het transpireren kan je huid namelijk gaan verstoppen als er nog make-up restjes op zitten. Is je huid wel goed schoon? Dan kan het sporten als een mini detox werken, doordat je transpireert en je de afvalstoffen goed uit kunt zweten. Net zo belangrijk is de reiniging van je huid na het sporten, je kunt je voorstellen dat je anders weer verstoppingen krijgt als je het zweet met de afvalstoffen zo laat opdrogen.

Sta je het liefst niet zonder make-up in de sportschool? Gebruik dan de Pupa Vamp! Extreme Mascara om je ogen wat te accentueren, met bijvoorbeeld de I’m Matt Lipstick, een velvet feeling met een matte finish.

  • 8. ROKEN & ALCOHOL

Je vraagt je bijna af waarom ik dit nog moet uitleggen. Het is een hele waslijst, dus let goed op, roken en alcohol vertraagd de stofwisseling, de huidfuncties, de aanmaak van cellen, het genezingsproces in het lichaam, jet onttrekt vocht, verwijd de aderen en dus ook de haarvaten in het gezicht, verdikt de huid, veranderd de lichaamsgeur… en vaak niet op een aangename manier. Zo kan ik nog wel even door gaan met wat redenen waarom je dit beter niet kunt doen. Natuurlijk kan een drankje op zijn tijd echt geen kwaad.

  • 9. VERZORGINGSROUTINE

Wist je dat je huid tot 7x sneller kan verouderen, wanneer je gaat slapen zonder een gereinigd gezicht? Dit komt door alle uitlaatgassen en andere afvalstoffen wat in de lucht hangt en je lichaam zelf uitscheidt, maar denk ook aan make-up. 2x per dag reinigen is daarom een must voor een goed functionerende huid.

Een verzorgingsroutine ziet er als volgt uit, ‘s ochtends begin je met de reiniging, een oogverzorging, een serum, een crème en een SPF. ’s Avonds eigenlijk hetzelfde, alleen laat je de SPF achter wegen. Het liefst 2x per week een scrub, waarna voor optimaal resultaat een masker volgt en voilà uw perfecte routine. Het productgebruik is natuurlijk afhankelijk per huidtype en kun je het beste bespreken met jouw specialiste.

Lees binnenkort ook de blog, zomerplan verzorgingsroutine, voor meer tips en weetjes.

  • 10. BEWUST WORDEN
Gezonde huid

Dit klinkt een beetje spiritueel, maar er bestaat geen betere manier om mooi oud te worden, dan je goed te voelen. Wanneer je goed in je vel zit, fit, energiek en gezond bent, straal je dit ook uit. Geniet van de kleine dingen in het leven, wees bewust van wat er om je heen gebeurt, maar laat het soms ook even gaan, go with the flow

Met de 5 tips van vorige week erbij opgeteld zijn dit de 10 tips voor een stralende jij en dus een stralende, gezonde huid. https://newlookwellness.nl/365-dagen-gezonde-huid-tip-1-t-m-5/