Een gezonde huid is meer dan alleen huidverzorging, het gaat om een totale levensstijl welke je huidconditie reflecteert.

Deze week de eerste 5 tips om jouw gezonde huid te laten stralen!

  • 1. SLAAP

Een goede nachtrust is essentieel voor de gezondheid. Het wordt niet voor niets een schoonheidsslaapje genoemd, het lichaam treedt in de opbouwfase en laad letterlijk op. Het lichaam regenereert zich door afvalstoffen af te breken en cellen te repareren en te herstellen. Tijdens je slaap ontspand in principe je hele lichaam, op het darmstelsel na, zij zorgen voor de verwerking en opname van voedingstoffen. Slaap te kort kan dus ook resulteren in te weinig opname van brandstoffen, waardoor uiteindelijk ook je huid niet de voldoende voedingsstoffen heeft voor een goede opbouw.

De voldoende hoeveelheid slaap verschilt per persoon, de richtlijn licht tussen de 7 en 9 uur per nacht. Slaap je genoeg maar ben je overdag toch futloos of heb je weinig energie? Leg je eetpatroon eens onder de loop, dit is alles bepalend voor je energielevel.

  • 2. WATER

Drink voldoende water, het liefst een gemiddelde van 1 liter water per 30 kilo lichaamsgewicht. Ons lichaam bestaat namelijk voor 2/3 deel uit water en heeft daarom voldoende vocht nodig om onze lichaamsfuncties te reguleren. Het zorgt o.a. voor het zuiveren van het lichaam, de tempratuur regeling, gehydrateerde huid, transport van voedingsstoffen en om stofwisselingsprocessen goed te laten verlopen. Ben je het gewone water even zat? De 100% natuurlijke thee van Vitalis Team Dr. Joseph kun je ook in de koelkast zetten voor een heerlijke suikervrije ice tea, ideaal voor de warme zomerdagen.

  • 3. ETEN

Voeden in plaats van vullen. Kies bewust, niet alleen voor je energielevel en een gezond gewicht, ook voor een mooiere huid. Wist je dat suiker de collageen productie vermindert? Het resultaat, snellere rimpelvorming. Dus ook voor het verlengen van je jeugdige, gezonde huid laat je fastfood en andere suikerbommen zoveel als mogelijk staan.

Lees binnenkort ook de blog, eet je huid gezond, voor meer tips en weetjes.

  • 4. ANTIOXIDANTEN

Antioxidanten beschermen je huid tegen vrije radicalen, dit zijn kleine reactieve atomen welke de stofwisseling in de huid vertragen en onderbreken. Het breekt collageen af, verstoort de celvernieuwing en maakt de huid kwetsbaar voor ontstekingen. Antioxidanten zijn dus essentieel in je voeding en verzorging! Je vind deze toppers onder andere terug in citrusvruchten, bosbessen, frambozen en natuurlijk in supplementen. Probeer ook het Newhite Brightening Mask met antioxidanten voor een stralend, gezonde huid in slechts 10 minuten, ideaal voor een feestje of als wekelijke oppepper!

  • 5. STRESS
Gezonde huid

Probeer stress, ruzie en verdriet zo veel als mogelijk te vermijden. Een beetje stress houdt ons scherp en dat is niet voor niets. Onder invloed van stress treed het lichaam in een overlevingsfase waardoor het hormoon cortisol aangemaakt. Cortisol zorgt voor een actieve, alerte stand, waardoor je lichaam niet tot rust komt en zich niet goed kan herstellen. De gevolgen verschillen per persoon, het kan zich uiten in oververmoeidheid, puistjes, rode vlekjes in het gezicht of op het lichaam, last van maag of darmen, haaruitval. Kortom vermijd stress en gun jezelf wat rust, zet jezelf op nummer 1! Een ontspannen massage of gezichtsbehandeling is dus niet alleen goed voor de huid, maar voor je hele gestel. Ontstress en geniet!

Volgende week tip 6 t/m 10 om jouw 365 dagen mooie huid alles te kunnen geven. https://newlookwellness.nl/365-dagen-gezonde-huid-tip-6-t-m-10/