Een van de belangrijkste focus punten van je huid, hydrateren. Als je huid goed gehydrateerd is, straalt hij en is hij vaak in balans en dus weerbaarder voor invloeden van buitenaf. Helaas zou je bijna denken dat het onmogelijk is een goed gehydrateerde huid te hebben. Er zijn zoveel uitdrogende factoren, in de zomer staat de airco aan, in de winter de verwarming, de zon droogt de huid uit, drink je wel genoeg water en hoeveel is dat dan? En wist je dat je de eerste lijntjes zichtbaar worden door een gedehydrateerde huid? Met deze tips gaan we dat zo ver als mogelijk uitstellen en word jij een pro in hydrateren.

WATER, WATER & WATER

Drink voldoende water, het liefst een gemiddelde van 1 liter water per 30 kilo lichaamsgewicht. Ons lichaam bestaat namelijk voor 2/3 deel uit water en heeft daarom voldoende vocht nodig om onze lichaamsfuncties te reguleren. Het zorgt o.a. voor het zuiveren van het lichaam, de tempratuur regeling, gehydrateerde huid, transport van voedingsstoffen en om stofwisselingsprocessen goed te laten verlopen. Ben je het gewone water even zat? De 100% natuurlijke thee van Vitalis Team Dr. Joseph kun je ook in de koelkast zetten voor een heerlijke suikervrije ice tea, ideaal voor de warme zomerdagen. De thee is cafeïnevrij en theïnevrij en is in verschillende smaken te verkrijgen.

HYDRATERENDE VOEDING

Voeding speelt een enorme rol in de uitstraling van je huid, veel meer dan de meeste mensen beseffen. Zo kun je de huid ook optimaliseren door hydraterend voedsel te eten. Want wil je jouw huid echt laten stralen? Dan zal de liefde van twee kanten moeten komen, van binnen en van buiten. Van binnen door gezonde, voedzame, vochtrijke voeding tot je te nemen, van buiten door een goed verzorgingsritueel. Is je voeding niet goed? Zet de klok er maar op voorruit dat je huid minder straalt, onzuivere plekjes of juist droge plekjes krijgt, de uitwerking verschilt per persoon. Conclusie, vochtrijk voedsel eten! Hierbij kun je denken aan avocado, zalm, olijfolie, watermeloen, ijsbergsla, komkommer, tomaten, bleekselderij, spinazie, grapefruit en nog veel meer.

VERZORGINGSRITUEEL

Voor een optimaal gezonde huid is het vochtgehalte essentieel, om deze zo goed als mogelijk op pijl te houden is er meer nodig dan alleen een hydraterende crème. Breng je crème altijd aan op een gereinigde huid, zodat hij maximaal kan worden opgenomen. Begin dus altijd met een reiniging, zowel in de ochtend als in de avond. Overdag zijn er namelijk veel afvalstoffen in de lucht welke de huid verstoppen en het stofwisselingsproces vertragen, in de nacht, tussen 23:00 en 03:00 werkt de huid het meest waardoor de huid ook afvalstoffen afscheid en de huid dus niet ‘schoon’ meer is wanneer je s ‘ochtends wakker word.

Een goed dagelijks verzorgingsritueel voer je dus twee keer daags uit en bestaat minimaal uit een reiniging, oogcrème en een crème.Je kunt je ritueel zo veel uitbreiden als je wilt, afhankelijk van de huidbehoefte, het merk en de producten welke je gebruikt. Om het wekelijkse ritueel af te maken, gebruik je twee keer per week een scrub of peeling met als afsluiter een masker. Laat je altijd goed informeren door jouw schoonheidsspecialiste om het beste resultaat te bereiken.

De huid rondom je ogen is vele malen dunner en vaak gevoeliger dan de rest van het gezicht, de moleculen van een oogcrème zijn daarop aangepast waardoor deze wel opgenomen kunnen worden. Gebruik bijvoorbeeld de Hydrazone Yeux van Guinot met o.a. paardekastanje extract, welke vochtafdrijvend werkt en de bloedcirculatie verbetert.

HYDRATERENDE BOOSTERS

Aloë vera, hyaluronzuur, rozen-extract, allemaal bekende werkstoffen welke jouw vochtgehalte op pijl gaan brengen. Want van een droge tot vette huid, jongere of rijpere huid, hydrateren is en blijft een must. Ook voor een vette huid hoor ik je denken? Juist voor een vette huid is hydrateren belangrijk, een vette huid is vaak uit balans en vocht en vet stoot elkaar af. Hydrateer je huid dus juist goed en je zal merken dat ook je talgproductie wat kan gaan verlagen.

Een perfect product welke ook voor een vettere huid geschikt is, is het 100% natuurlijke Ultra Hydration Serum van Team Dr. Joseph. Door het gebruik van o.a. natuurlijk hyaluronzuur, vijg, aloë vera en zijde extract hydrateert hij intensief en door de fijne textuur trekt deze meteen in waardoor je geen laagje op je huid voelt zitten. Hij verdwijnt als sneeuw voor de zon en werkt hierdoor op de diepere huidlagen zonder een vet of vol gevoel op de huid. Voor een vettere huid kun je deze in plaats van je crème gebruiken, is je huid wat droger of nog vochtarmer, gebruik dan nog een crème over het serum welke aansluit bij je huidconditie.

Wist je dat, hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, welke zich bevind in het bindweefsel. Het is niet alleen een vochtbinder en zorgt voor hydratatie, het zorgt ook voor een verhoogde collageen en elastine productie voor een strakke, gladde huid.