De bloemen staan in bloei, het gras is mooi groen, de zon schijnt en de mensen zijn vrolijk! Heerlijk idealistisch, maar een goede voorbereiding op de zon is van groot belang tegen zonschade, niet voor nu, maar voor later.

Zonschade huid

ZONSCHADE

De zon kent mooie en minder mooie eigenschappen, super voor o.a. de vitamine D aanmaak, maar minder door de schade wat Uv-stralen kunnen aanrichten op de huid. 80% van de huidveroudering is te wijten aan blootstelling aan de zon en wist je dat 1 op de 5 Nederlanders huidkanker heeft? Om deze zonschade te voorkomen of in ieder geval te minimaliseren is het van belang goed om te gaan met de zon en de huid.

Het liefst doen we allemaal een kleurtje op en worden we egaal bruin. Stiekem zijn we er bewust van dat we moeten opletten, maar de oplettendheid kan wel eens wat verslonzen… De dag eindigt dan in een rood en branderig gevoel, in plaats van een stralende teint.

VOORBEREIDING OP DE ZON

  • Zorg dat je huid goed gehydrateerd is, de zon droogt de huid uit waardoor je huid sneller kan vervellen of reageren. Drink voldoende water en gebruik een hydraterend body product, zoals de Hyaluronic Moisturizing Body Cream van Vitalis Team Dr. Joseph.
  • Scrub de huid bijvoorbeeld 1 a 2 keer per week met de Softening Butter Salt Scrub van Ahava, de zon zorgt er namelijk voor dat je huid verdikt. Daarnaast verkleur je gelijk egaal en werkt je bodyproduct nog beter.
  • Ga niet in een keer vol in de zon de gehele dag, het liefst helemaal niet, maar wil je dit wel, zorg er dan voor dat je huid al wat Uv-stralen heeft gehad. Ook al zijn wij als schoonheidsspecialistes geen voorstander van de zonnebank, liever een klein kuurtje voor je zonnige bestemming, zodat de huid alvast wat kleur heeft opgebouwd. Dit geeft geen groen licht om je vervolgens niet of minder in te smeren.
  • SMEREN, SMEREN, SMEREN, ben je bewust van je huidskleur en de schade wat je kan aanrichten aan de huid, liever een gezondere lichtere huid dan andersom… toch? Door het transpireren, de warmte of andere factoren neemt de bescherming langzaam af, smeer daarom het liefst om de 2 à 3 uur. Smeer of spray je bijvoorbeeld in met de Guinot Sun Logic SPF 30 spray, een ultra dunne, gewichtsloze textuur welke je niet voelt zitten.
  • Zoek de schaduw eens op, want door het weerkaatsen van de Uv-stralen verkleur je ook gewoon in de schaduw.

Zo wat handvatten om de zomer goed te beginnen en de zon te verwelkomen! Wil je weten welke bescherming voor jouw huid het beste is? Tussen de uitgebreide zonnelijn van Guinot en Team Dr. Joseph vinden we altijd een match. Vraag je schoonheidsspecialiste naar de mogelijkheden.